Truskawkowe babeczki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

246 osób wydrukowało

Pobierz pdf

373 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

2 sztuki

170 gramów

10 gramów

100 gramów

nadzienie:

200 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę do pieczenia Kasia rozpuść w rondelku.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Jajka utrzyj z cukrem na puch.

Krok 4

Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt.

Krok 5

Na koniec wlej przestudzoną Kasię.

Krok 6

Truskawki pokrój w kostkę i wymieszaj z połową orzechów.

Krok 7

Dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.

Krok 8

Formę do mufinek wyłóż papierowymi papilotkami.

Krok 9

Ciasto przełóż do papilotek, posyp resztą orzeszków i piecz około 25 minut w 180 st. C (piekarnik: góra-dół).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej