Złota rosa

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

3 szklanki

1 łyżeczka

masa serowa:

0.6 kilograma

0.5 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

beza:

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto kruche zagnieść. Ciastem wylepić dno i boki blachy. Wstawić do piekarnika i trochę podpiec.

Krok 2

W tym czasie przygotować masę serową. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać twaróg, olej, budyń, sok z cytryny i na końcu lekko podgrzane mleko (masa będzie bardzo rzadka).

Krok 3

Wlać masę na podpieczone ciasto i ponownie wstawić do piekarnika ( temp.180 stopni).

Krok 4

Po ok. 20-30 min sprawdzić czy masa już się ścięła, jeżeli tak to wykładamy na wierzch pianę z ubitych z cukrem białek.

Krok 5

Pieczemy do momentu aż na wierzchu zrobi się chrupiąca beza.

Krok 6

Możemy w tym czasie obniżyć temp. pieczenia do 140 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złota rosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej