Andruty

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, Kasię i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników.

Krok 2

Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.

Krok 3

Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa.

Krok 4

Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać.

Krok 5

Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników.

Krok 6

Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce.

Krok 7

Do masy można dodać bakalie

1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Biedrycka

    Krystyna Biedrycka , 12.09.2016

    Proszę o podanie ilości mleka w proszku i czekolady, a także informacji na jakim etapie dodajemy czekoladę do masy (rozpuszczamy razem z margaryną? dodajemy z kakao? trzemy i dodajemy razem ze zmielonymi waflami?).

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Andruty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pączki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - AndrutyAndruty

Chrupiące delikatne wafle przełożone kakaowo-mlecznym kremem to jedna z wersji popularnego Pischingera. Torcik waflowy przygotowuje się z kruchych świeżych wafli i gęstej masy. Krem przyrządza się z mleka, margaryny, cukru, kakao i mleka w proszku. Dodaje się do niego również rozdrobnione maszynką do mielenia lub mikserem wafle. Często masę do przełożenia andruta wzbogaca się też bakaliami. Sprawdzą się: posiekane orzechy, rodzynki, skórka z pomarańczy, suszone morele czy żurawina. Tak przyrządzoną masą przekłada się wafle i chowa na jakiś czas do lodówki. Żeby andrut dobrze się skleił, połóż na nim na czas chłodzenia coś ciężkiego. Całość można ozdobić z wierzchu lukrem czekoladowym lub masą krówkową. Warto posypać wtedy ciasto orzechami, poukładać na nim migdały w płatkach lub w całości, wykorzystać wiórki kokosowe lub startą czekoladę. Andruty to smaczna propozycja na słodką przekąskę w ciągu dnia. Świetnie komponują się z ciepłymi, mlecznymi napojami. Spróbuj ich! Zapoznaj się z przepisem.