BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

185

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.3 szklanki

2 sztuki

1.5 łyżeczki

krem budyniowy:

1 opakowanie

1.5 łyżki

300 mililitrów

dodatkowo:

1 sztuka

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na babeczki połączyć i zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na ok. 30 min. 

Krok 2

Po tym czasie foremki na babeczki natłuścić KASIĄ (ja roztapiam margarynę i smaruję pędzelkiem każdą foremkę), następnie foremki wylepić dokładnie ciastem.

Krok 3

Piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stop., po upieczeniu babeczki wystudzić.

Krok 4

Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń.

Krok 5

Na dno każdej babeczki wyłożyć konfiturę jeżynową, na to budyń, udekorować jeżynami i malinami. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABECZKI RÓŻOWE CHMURKI Z MALINAMI I JEŻYNAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej