Babeczki z bitą śmietaną i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 opakowania

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier i cukier waniliowy ucieramy z Kasią.

Krok 2

Ciągle mieszając dodajemy jajka, mleko i sól.

Krok 3

Proszek do pieczenia mieszamy z mąką, przesiewamy i delikatnie mieszając łyżką, dodajemy do ciasta.

Krok 4

Przekładamy do foremek (polecam silikonowe) i pieczemy.

Krok 5

Ostudzone babeczki dekorujemy według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej