Babeczki z kremem czekoladowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

575

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

30 dekagramów

10 dekagramów

3 sztuki

1 łyżka

krem:

25 dekagramów

20 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, Kasi, cukru pudru, żółtek i kwaśnej śmietany zagnieść ciasto kruche.

Krok 2

Włożyć je do lodówki na godzinę.

Krok 3

Foremki w kształcie babeczki wykleić ciastem i piec w piekarniku na złoty kolor 15-20 minut w temperaturze 170 C.

Krok 4

Jajka z cukrem ubić na parze.

Krok 5

Miękką Kasię utrzeć na puch, dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę deserową, dodać po łyżce masy jajecznej.

Krok 6

Do kremu można jeszcze dodać kakao dla wzmocnienia smaku i koloru kremu.

Krok 7

Wystudzone babeczki napełnić kremem czekoladowym za pomocą szprycy i dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z kremem czekoladowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej