Babeczki z owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

25 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

6 łyżek

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię rozetrzeć z mąką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, szczyptą soli oraz żółtkami.

Krok 2

Wyrobić jednolitą masę (na początku trochę się rozsypuje, ale na pewno się sklei).

Krok 3

Porcjami ciasta cienko wylepiać foremki na babeczki.

Krok 4

Piec na złoty kolor.

Krok 5

Ostudzone babeczki posmarować lekko czekoladą i odstawić do skrzepnięcia polewy.

Krok 6

Bitą śmietanę przygotować wg przepisu (można ew. dodać troszkę rozpuszczonej żelatyny w mleku).

Krok 7

Napełniać i udekorować babeczki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej