Biało-czerwony sernik- piłka

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 gramów

5 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puch i wymieszaj z miękką Kasią.

Krok 2

Żelatynę namocz w 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw.

Krok 3

Galaretki rozpuść kolorami w połowie podanej na opakowaniu wody.

Krok 4

Truskawki zmiksuj i wymieszaj z galaretką truskawkową.

Krok 5

Do napęczniałej żelatyny dodaj gorącą galaretkę cytrynową i mieszaj, aż się rozpuści.

Krok 6

Do masy jajecznej dodaj ser i dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Do galaretki cytrynowej dodaj kilka łyżek masy serowej, wymieszaj.

Krok 8

Tak przygotowaną galaretkę przełóż do reszty masy serowej i wymieszaj.

Krok 9

Silikonową formę w kształcie piłki posmaruj cienko olejem.

Krok 10

Przełóż do niej masę serową i wyrównaj.

Krok 11

Formę z serem wstaw na chwilę do zamrażarki lub lodówki.

Krok 12

Gdy masa zacznie tężeć, wyłóż na nią galaretkę z truskawkami i ponownie wstaw do lodówki, tym razem na kilka godzin, by galaretka dobrze stężała. Stężały sernik przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem. Zdejmij formę.

14

Opinie o przepisie

  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy , 05.07.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Czyżewska

    Beata Czyżewska , 21.06.2016

    Moja forma do ciasta jest metalowa w kształcie piłki czy w takim razie formę też posmarować olejem ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Dukaczewski

    Maciej Dukaczewski , 10.06.2016

    Przypomina cycek :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska , 10.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Łaniewska

    Maria Łaniewska , 10.06.2016

    Pyszny...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Bieńkowski

    Jacek Bieńkowski , 10.06.2016

    Nie ma co podniecać. Chyba że ktoś zainwestował w ten zespół - VISTULA!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Gabruś

    Zuzanna Gabruś , 10.06.2016

    A to jest kochane kuzynki jadalne?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Pustelniak

    Ula Pustelniak , 10.06.2016

    Proszę pana to jest kremowe a nie białe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Pustelniak

    Ula Pustelniak , 10.06.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kozłowska

    Jadwiga Kozłowska , 10.06.2016

    Przepiekny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Win

    Maria Win , 10.06.2016

    Oj pychota oj za dużo jaj dlatego taki kolor

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Ostrowski

    Michał Ostrowski , 10.06.2016

    Od kiedy Polskie barwy sa zolto czerwone???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Dąbek

    Halina Dąbek , 10.06.2016

    Mniam :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Ga

    Ula Ga , 10.06.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biało-czerwony sernik- piłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej