biszkopt z owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

735

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

ponadto:

250 gramów

1 litr

4 sztuki

0.75 szklanki

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

polewa:

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia, bo szybko rośnie). Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę. Piec w temp. 180 st. C .ok 25 - 30 min .

Krok 2

Gdy biszkopt będzie zimny, przekroić go na pół, nasączyć ciepłą gorzką herbatą najlepiej owocową.

Krok 3

Skroić owoce w kosteczke, zrobić bitą śmietanę.

Krok 4

Biszkopt posmarować cienko dżemem, na to bita śmietana z owocami, nakryć drugą częścią biszkoptu, nasączyć i boki posmarować samą bitą śmietaną.

Krok 5

Wstawić do lodówki, zrobić polewę. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej