biszkopt z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

0.75 szklanki

0.25 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

ponadto:

250 gramów

1 litr

4 sztuki

0.75 szklanki

null gramów

null gramów

null gramów

null gramów

polewa:

125 gramów

2 łyżki

4 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia (użyć wysokiego naczynia, bo szybko rośnie). Połączyć ubitą pianę z masą z żółtek i dodać mąkę. Piec w temp. 180 st. C .ok 25 - 30 min .

Krok 2

Gdy biszkopt będzie zimny, przekroić go na pół, nasączyć ciepłą gorzką herbatą najlepiej owocową.

Krok 3

Skroić owoce w kosteczke, zrobić bitą śmietanę.

Krok 4

Biszkopt posmarować cienko dżemem, na to bita śmietana z owocami, nakryć drugą częścią biszkoptu, nasączyć i boki posmarować samą bitą śmietaną.

Krok 5

Wstawić do lodówki, zrobić polewę. Udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pączki twarogowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej