BLOK KAKAOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.75 szklanki

3 łyżki

0.5 szklanki

3 szklanki

2 opakowania

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

DO GARNKA WŁOŻYĆ KASIĘ, KAKAO, WLAĆ WODĘ. WSZYSTKO PODGRZAĆ NA WOLNYM OGNIU DO ROZPUSZCZENIA SKŁADNIKÓW. ODSTAWIĆ AŻ MASA PRZESTYGNIE I WSYPAĆ STOPNIOWO MLEKO W PROSZKU MIESZAJĄC.

Krok 2

DODAĆ ROZKRUSZONE HERBATNIKI I ROZGNIECIONE ORZECHY. TAK GOTOWĄ MASĘ WLAĆ DO FORMY PROSTOKĄTNEJ. WSTAWIĆ DO LODÓWKI AŻ ZASTYGNIE (OK. 2 GODZ), WYJĄĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BLOK KAKAOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej