Błyskawiczny przysmak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 opakowania

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Z pozostałych składników oraz żółtek wyrabiać kruche ciasto.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 190°C. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, przełożyć do blachy, rozsmarować na nim powidła.

Krok 3

Do białek dodać 1/3 szklanki cukru pudru i ubić na sztywną pianę.

Krok 4

Ubitą pianę wyłożyć na rozsmarowane powidła i piec około 20 - 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczny przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej