Budyniowy sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżeczki

0.5 opakowania

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

masa budyniowa:

1 litr

3 opakowania

masa serowa:

0.5 sztuki

0.5 szklanki

750 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć blachę.

Krok 2

Ugotować budyń czekoladowy i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.

Krok 3

Odstawić do wystygnięcia.

Krok 4

Miękką Kasię utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.

Krok 5

Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.

Krok 6

Na koniec lekko mieszając, połączyć z pianą ubitą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym czekoladowym budyniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyniowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej