Chłodzący sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

150 gramów

100 gramów

krem:

250 gramów

300 gramów

2 łyżeczki

100 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię stopić. Biszkopty pokruszyć i połączyć z tłuszczem. Tortownicę o średnicy 24 cm wykleić ciastem, odstawić do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Krem: Żelatynę rozpuścić w 120ml gorącej wody.

Krok 3

Serek mascarpone połączyć z twarogiem, serkiem śmietankowym i cukrem (za pomącą miksera).

Krok 4

Ostudzoną żelatynę połączyć 3 łyżkami masy twarogowej, a następnie dodać do reszty twarogu.

Krok 5

Śmietanę kremówkę ubić dodać do masy (ubić delikatnie mikserem).

Krok 6

Na ciasto położyć połowę kremu, dodać brzoskwinie odsączone na sitku lub na ręczniku papierowym i pokrojone w plasterki.

Krok 7

Położyć drugą część kremu .

Krok 8

Na wierzch kładziemy pozostałe brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 9

Wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodzący sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej