Ciasteczka waniliowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 sztuka

null gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrobię spożywczą i mąkę przesiać, strąk wanilii rozciąć i wyskrobać z niego miąższ.

Krok 2

Ze skrobi z mąką, laską wanilii oraz Kasią, aromatu i cukru pudru zagnieść gładkie ciasto.

Krok 3

Uformować z niego 2 wałki o długości 30 cm.

Krok 4

Przykryć i odstawic na 2 h w chłodne miejsce.

Krok 5

Wałki pokroić w plasterki o grubości 1 cm i uformować z nich kulki.

Krok 6

Blachę wysmarować Kasią i oprószyć mąką, ułożyć na nich kulki i ostrożnie spłaszczyć je widelcem zanurzonym wcześniej w mące.

Krok 7

Ciasteczka waniliowe piec w piekarniku, następnie ostudzić i przełożyć do puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej