Ciasteczka waniliowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

50 gramów

1 sztuka

null gramów

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrobię spożywczą i mąkę przesiać, strąk wanilii rozciąć i wyskrobać z niego miąższ.

Krok 2

Ze skrobi z mąką, laską wanilii oraz Kasią, aromatu i cukru pudru zagnieść gładkie ciasto.

Krok 3

Uformować z niego 2 wałki o długości 30 cm.

Krok 4

Przykryć i odstawic na 2 h w chłodne miejsce.

Krok 5

Wałki pokroić w plasterki o grubości 1 cm i uformować z nich kulki.

Krok 6

Blachę wysmarować Kasią i oprószyć mąką, ułożyć na nich kulki i ostrożnie spłaszczyć je widelcem zanurzonym wcześniej w mące.

Krok 7

Ciasteczka waniliowe piec w piekarniku, następnie ostudzić i przełożyć do puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej