Ciasto budyniowo-jabłkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

187

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.75 opakowania

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 opakowania

4 łyżki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Budynie ugotować w mniejszej ilości mleka.

Krok 2

Jabłka obrać, zetrzeć na jarzynówce.

Krok 3

Zasypać 4 łyżkami cukru, podsmażyć na patelni.

Krok 4

Lekko odcisnąć z soku.

Krok 5

Kasię utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i po trzy łyżki mąki wymieszanej z proszkiem.

Krok 6

Na końcu dodać olej.

Krok 7

Ciasto podzielić na dwie równe części.

Krok 8

Jedną wyłożyć na blachę, na to ciepły budyń.

Krok 9

Na budyń jabłka, na jabłka drugą połowę ciasta.

Krok 10

Kroić zupełnie zimne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto budyniowo-jabłkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej