Ciasto chałwowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

3 opakowania

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

krem chałwowy:

3 szklanki

2 opakowania

30 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i dodać żółtka.

Krok 2

Dodać mąkę z proszkiem i budynie.

Krok 3

Piec 35-40 min. w 180st.

Krok 4

Budynie ugotować na mleku i przestudzić.

Krok 5

Kasię utrzeć, dodawać na przemian budyń i pokruszoną chałwę.

Krok 6

2/3 kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na wierzchu.

Krok 7

Posypać startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej