Ciasto chałwowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

3 opakowania

1 opakowanie

1 łyżeczka

krem chałwowy:

30 dekagramów

3 szklanki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem i dodać żółtka.

Krok 2

Dodać mąkę z proszkiem i budynie.

Krok 3

Piec 35-40 min. w 180st.

Krok 4

Budynie ugotować na mleku i przestudzić.

Krok 5

Kasię utrzeć, dodawać na przemian budyń i pokruszoną chałwę.

Krok 6

2/3 kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na wierzchu.

Krok 7

Posypać startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto chałwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej