Ciasto czekoladowo-kawowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

masa budyniowa:

3 sztuki

0.5 szklanki

masa kawowa:

2 sztuki

2 łyżeczki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Upiec.

Krok 2

Masa: 0,5 litra mleka zagotować z cukrem i Kasią.

Krok 3

Ugotować budyń.

Krok 4

Lekko ciepły wylać na upieczony i wystudzony biszkopt.

Krok 5

Odstawić do wystygnięcia.

Krok 6

Masa kawowa; Śmietany ubić, dodać żelatynę, kawę w proszku, wymieszać.

Krok 7

Masę wyłożyć na masę budyniową.

Krok 8

Na wierzch ciasta wylać lekko tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0.5 litrze wody.(2 galaretki na 0,5 litra wody)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowo-kawowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej