CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto czekoladowe - spód:

125 gramów

1.5 szklanki

3 łyżki

0.75 szklanki

50 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

0.75 szklanki

masa serowa:

50 gramów

500 gramów

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

ciasto czekoladowe - wierzch:

75 gramów

1 sztuka

0.75 szklanki

3 łyżki

0.5 szklanki

50 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO CZEKOLADOWE - SPÓD W rondelku podgrzać do całkowitego rozpuszczenia 125 g Kasi razem z mlekiem, czekoladą i cukrem.

Krok 2

Do ostudzonej masy dodać jajko oraz przesianą mąkę, kakao i sodę i zmiksować na gładką masę.

Krok 3

MASA SEROWA 50 g Kasi połączyć z serem, dodać żółtka utarte z cukrem i obie mąki i zmiksować na jednolitą masę.

Krok 4

Dodać białka ubite na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać do połączenia się składników.

Krok 5

CIASTO CZEKOLADOWE - WIERZCH Do mąki wymieszanej z kakao, sodą i cukrem wlać ostudzone i roztopione 75 g Kasi z mlekiem i czekoladą, dodać jajko i zmiksować na gładką masę.

Krok 6

WYKONANIE Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przelać ciasto czekoladowe-spód, na to przełożyć masę serową, a na nią wierzchnie ciasto czekoladowe.

Krok 7

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 170 stopni przez 60 minut.

Krok 8

Po upieczeniu studzić w otwartym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWO-SEROWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrust
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej