Ciasto Kasi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1827

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

0.5 opakowania

3 sztuki

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

masa:

1 litr

3 opakowania

masa serowa:

0.5 szklanki

0.5 opakowania

3 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy Kasię, siekamy nożem.

Krok 2

Z cukru i żółtek ucieramy kogel mogel.

Krok 3

Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.

Krok 4

Następnie gotujemy budyń.

Krok 5

Masa serowa: Cukier utrzeć z Kasią mikserem, dodawać żółtka, budyń waniliowy i serki homogenizowane.

Krok 6

Z białek ubić pianę i dodać do masy na samym końcu, delikatnie wymieszać.

Krok 7

Na przygotowaną blachę wyłożyć ciasto, następnie gorący budyń i na samym końcu masę serową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Kasi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej