Ciasto kruche z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.75 szklanki

1 szklanka

30 dekagramów

4 sztuki

krem:

4 szklanki

2 opakowania

ponadto:

60 dekagramów

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto posiekać i zagnieść.

Krok 2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć dno połową ciasta.

Krok 3

Drugą połowę włożyć do zamrażalnika na 1 godzinę.

Krok 4

Podpiec 15 minut w temp. 180ºC.

Krok 5

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 6

Rabarbar obrać, pokroić, zasypać cukrem i odstawić (aż puści sok).

Krok 7

Na podpieczony spód wylać chłodny budyń i równomiernie rozsmarować.

Krok 8

Ułożyć rabarbar.

Krok 9

Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto.

Krok 10

Piec 40-45 minut w temp. 180ºC (na złoty kolor).

Krok 11

Ciasto jest najlepsze po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruchy ananasowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej