Ciasto kruche ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

60

57 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 opakowanie

6 sztuk

200 gramów

1 łyżeczka

0.6 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść kruche ciasto z mąki, Kasi, żółtek, proszku do pieczenia i śmietany.

Krok 2

Podzielić ciasto na 2/3 i 1/3, którą wkładamy do lodówki.

Krok 3

2/3 ciasta rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 4

Na ciasto kładziemy śliwki bez pestek, miąższem do góry.

Krok 5

Na śliwki rozkładamy ubita pianę z 6 białek z cukrem.

Krok 6

Na pianę trzemy 1/3 ciasta z lodówki. Piec w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kruche ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
19 osób ogląda przepis:
Currywurst
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej