Ciasto sadzone jajko

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

krem:

20 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z mąki, Kasi, cukru i jaja zagnieść szybko gładkie ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. 60 minut.

Krok 2

Piekarnik rozgrzać do 180°C.

Krok 3

Ciasto rozwałkować i przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy.

Krok 4

Ciasto piec ok. 25 minut.

Krok 5

Odstawić do wystudzenia.

Krok 6

Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem, ochłodzić, można dodać usztywniacza do bitej śmietany.

Krok 7

Na ostudzone ciasto wyłożyć bitą usztywnioną śmietanę.

Krok 8

Połówki brzoskwiń powciskać w bitą śmietanę tak, by utworzyły "żółtka jaj".

Krok 9

Wstawić na ok, 1,5 - 2 godz. do zastudzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto sadzone jajko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej