Ciasto serowe z herbatnikami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.3 szklanki

polewa:

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę obkładamy dokładnie papierem do pieczenia. Na formę układamy herbatniki, które wcześniej maczamy delikatnie w mleku. Na tak ułożone ciastka dajemy masę serową, na którą następnie ponownie układamy herbatniki zamoczone w mleku, a na koniec całość polewamy polewą kakaową.

Krok 2

MASA: Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wody, a następnie odkładamy, żeby ostygła.

Krok 3

Kasię bardzo dokładnie ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do tego żółtka, dalej ucierając.

Krok 4

Ser biały mielimy bardzo dokładnie, a później dodajemy go do ucieranych wcześniej składników.

Krok 5

Pod koniec dodajemy do tego wcześniej zrobioną galaretkę, która już tężeje.

Krok 6

POLEWA: Kasię rozpuszczamy w rondelku, a później dodajemy do niego wodę, cukier i kakao i gotujemy.

Krok 7

Następnie dodajemy również śmietanę i dobrze mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto serowe z herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej