Ciasto słonecznikowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

300 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobić biszkopt jasny lub ciemny z 4 jajek.

Krok 2

Kasię stopić, dodać cukier, 4 łyżki mleka zwykłego i słonecznik. Całość gotować ok. 5 minut na patelni ciągle mieszając.

Krok 3

Następnie przełożyć na blachę i piec w temp. 150 st. C aż się zezłoci (najlepiej piec na folii aluminiowej ok. 25-30 min.). Ostudzić.

Krok 4

Kasię utrzeć i dodawać po 1 łyżce masy krówkowej, wszystko połączyć za pomocą miksera, a następnie pokruszyć słonecznik i wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 5

Masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 6

Kremówkę ubić, dodać cukier (2 łyżki), cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną (3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody).

Krok 7

Kłaść łyżką na masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto słonecznikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej