Ciasto z cukinią

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

253

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

350 gramów

200 mililitrów

100 gramów

420 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzeć razem ze skórką na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Jajka ubić z cukrem, aż cukier całkowicie się rozpuści i powstanie gęsta, puszysta masa.

Krok 4

Dodać cukier waniliowy. Stopniowo dodawać połowę ilości mąki i oliwę.

Krok 5

Dodać posiekane orzechy i cynamon.

Krok 6

Cukinię odcisnąć z wody (nie tak na wiór suchy, ale stosunkowo mocno) i dodać ją do ciasta.

Krok 7

Na końcu dodać resztę mąki i rodzynki. Masę przelać do formy 20x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 8

Piec ok. 50 minut w 170-180 stopniach. Jak ciasto ostygnie, polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej