Ciasto z masą słonecznikową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1412

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

130 gramów

20 dekagramów

3 łyżki

3 łyżki

1.5 sztuki

1 puszka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt przekroić na pół. Puszkę z mlekiem gotować 2 do 2,5 godziny, wystudzić.

Krok 2

Pół kostki Kasi, ziarna słonecznika, mleko i cukier zagotować na wolnym ogniu aż do zgęstnienia, wyłożyć na folię aluminiową w blaszce i piec do lekkiego zbrązowienia, chłodny połamać.

Krok 3

1,5 Kasi zmiksować, dodawać mleko skondensowane, na koniec pokruszone ziarna słonecznika i chwilę miksować. Masą słonecznikową przełożyć biszkopt, dowolnie udekorować. Smacznego, ciacho jest przepyszne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z masą słonecznikową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej