Ciasto z masą z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

masa:

1 litr

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

dodatkowo:

1 opakowanie

2 opakowania

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka.

Krok 2

Na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok.40 min w temp. 160-180 C. Pozostawić do wystygnięcia.

Krok 3

Rozpuścić galaretki i pozostawić do stężenia.

Krok 4

Masa: Do 1,5 szklanki mleka dodać obie mąki, budyń i jajko. Roztrzepać.

Krok 5

Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać roztrzepane jajko z mąką i ugotować budyń. Przestudzony zmiksować z Kasią.

Krok 6

Trochę masy odłożyć na wierzch, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie.

Krok 7

Biszkopt przekroić na pół, wyłożyć masę z brzoskwiniami, przykryć biszkoptem, posmarować resztą masy i udekorować galaretką pokrojoną w kostkę. Schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z masą z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej