Ciasto z turkusową galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

839

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 opakowania

0.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka.

Krok 2

Na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Piec ok. 15-20 min. w 160-180 C. Pozostawić do wystygnięcia.

Krok 4

Rozpuścić galaretki. Na mleku ugotować budyń (można dosłodzić do smaku). Ostudzony zmiksować z Kasią.

Krok 5

Na biszkopt wyłożyć część masy, na to galaretkę ametystową. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje wyłożyć drugą część masy, na to delicje i zalać galaretką turkusową. Schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z turkusową galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej