
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
3 plastry
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.
Krok 2
Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.
Krok 3
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.
Krok 4
Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.
Krok 5
Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 6
Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.
Krok 7
Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).
Krok 8
Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























