Cukinia faszerowana kaszotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kaszotto

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

2

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.

Krok 2

Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.

Krok 3

Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.

Krok 4

Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.

Krok 5

Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.

Krok 6

Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.

Krok 7

Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).

Krok 8

Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej