Cukinia faszerowana kaszotto przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cukinia faszerowana kaszotto

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.

Krok 2

Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.

Krok 3

Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.

Krok 4

Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.

Krok 5

Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.

Krok 6

Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.

Krok 7

Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).

Krok 8

Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej