Cukinia faszerowana kaszotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia faszerowana kaszotto

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

3 plastry

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środki, pozostawiając ok 1cm ścianki. Odkładamy.

Krok 2

Masło rozpuszczamy na patelni. Posiekaną cebulkę oraz czosnek (może być przez praskę) wrzucamy na patelnię i smażymy do zarumienienia.

Krok 3

Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, przez 4 minuty.

Krok 4

Dokładamy na patelnię pokrojone w kosteczkę pieczarki i dusimy, aż puszczą soki. Ściągamy przykrywkę i smażymy na małym ogniu, dopóki woda z pieczarek nie wyparuje.

Krok 5

Wsypujemy zawartość Kaszotto orientalne Knorr na patelnię, zalewamy 300ml wody i gotujemy pod przykryciem przez 10-12 minut.

Krok 6

Po ugotowaniu kaszotto, wyłączamy ogień i dodajemy pokrojone, ugotowane jajka oraz mieszamy z zawartością patelni.

Krok 7

Kaszotto przekładay łyżką do wydrążonych cukiń, a wierzch posypujemy tartą mozarellą (1 łyżka na jedną połowę cukinii).

Krok 8

Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia faszerowana kaszotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej