CZARNO-BIAŁY SERNIK

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

3 łyżki

masa serowa:

1 kilogram

6 sztuk

2 łyżki

5 dekagramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto wyrobić ciasto.

Krok 2

Wyrobione ciasto wstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Krok 3

Ser zemleć w maszynce do mięsa co najmniej 2-krotnie.

Krok 4

Żółtka utrzeć z cukrem do białości.

Krok 5

Dodawać po trochu do sera, cały czas mieszając.

Krok 6

Do masy dodać budyń, proszek do pieczenia i rodzynki.

Krok 7

Białka lekko posolić, ubić na sztywną pianę i wymieszać z przygotowaną masą.

Krok 8

Ciasto wyjąć z lodówki.

Krok 9

Podzielić na dwie części.

Krok 10

Jedną część zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wyłożyć na blachę.

Krok 11

Na starte ciasto wylać masę serową.

Krok 12

Na wierzch masy zetrzeć drugą część ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CZARNO-BIAŁY SERNIK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej