Delicja jabłkowo-serowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

177

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

0.5 szklanki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

masa jabłkowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 sztuka

masa serowa:

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 szklanki

100 gramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić ciasto i upiec 3 placki.

Krok 2

Na masę jabłkową: jabłka utrzeć i usmażyć z cukrem. Pod koniec gotowania wsypać galaretkę i chwilę smażyć. Gorące jabłka wylać na placek.

Krok 3

Na masę serową do garnka wrzucić przekręcony ser, utarte żółtka z Kasią i zagotować ciągle mieszając.

Krok 4

Dodać ubitą pianę, a następnie budyń gotować, aż zgęstnieje.

Krok 5

Gorącą masę wylać na placek.

Krok 6

Polać polewą. Smacznego!!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delicja jabłkowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
29 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej