Delicje - mak - kokos

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

biszkopt makowo - kokosowy:

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

20 dekagramów

0.33 szklanki

1 łyżeczka

masa budyniowa:

0.5 litra

5 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

dodatki:

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Piec ok. 30min.

Krok 3

Makowo - kokosowy: Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i ciągle ubijać.

Krok 4

Wsypać mąkę, kokos, mak i proszek do pieczenia.

Krok 5

Ciasto najlepiej piec na folii aluminiowej.

Krok 6

Piec ok. 20 min.

Krok 7

Masa budyniowa: Odlać 3/4 szklanki mleka, gdzie roztrzepać żółtka i mąkę.

Krok 8

Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem i waniliowym i ugotować budyń.

Krok 9

Po ostudzeniu dodawać po łyżce do utartej Kasi.

Krok 10

Masę podzielić na 2 części.

Krok 11

Jedną posmarować biszkopt, nałożyć na to placek makowo-kokosowy i rozsmarować drugą część masy.

Krok 12

Ułożyć na to delicje. Najlepiej częścią czekoladową do spodu. Zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delicje - mak - kokos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej