Faworki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

505 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

6 sztuk

1 szklanka

20 mililitrów

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagniatamy ciasto ze składników.

Krok 2

Odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

Krok 3

Potem wałkujemy i wycinamy faworki.

Krok 4

Smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu na słomkowy kolor.

Krok 5

Nadmiar odsączamy na bibule.

Krok 6

Przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

2

Opinie o przepisie

  • elza nova

    elza nova , 17.10.2016

    Najlepszy i najprostszy przepis, w ostatnim czasie testowałam kilka ale ten jest NR 1 !!! Nie mogą nie wyjść, no chyba że jest się wybitnie utalentowanym ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Dec

    Maria Dec , 27.01.2016

    SUPER PRZEPIS!!, kiedy już faworki zagoszczą na stole proponuję odmówić "modlitwę"; spraw Panie Boże, żeby te KALORIE wlazły w cycki a NIE w biodra - AMEN

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faworki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej