Francuska kremówka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

4 sztuki

3 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

piana:

6 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

nadzienie:

30 dekagramów

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

1 szklanka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto i odstaw do lodówki na jakąś godzinę lub dwie.

Krok 2

Ciasto podziel na 6 równych części. Ubij pianę z białek. Rozwałkuj jedna część ciasta i wyłóż do blaszki.

Krok 3

Następnie podziel pianę na trzy równe części i jedną z nich wyłóż na placek. Posyp wydrylowanymi wiśniami.

Krok 4

Rozwałkuj następny placek i przyłóż go na placek na który wyłożyłaś pianę. W ten sposób wyjdą Ci trzy takie same placki.

Krok 5

Masa: ugotuj budyń z podanych składników. Utrzyj dobrze Kasię i powoli dodawaj ostudzony budyń.

Krok 6

Placki smaruj masą, a wierzch placka posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska kremówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pączki twarogowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej