Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

237

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łopatkę pokrój w kostkę. cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Cebulę i czosnek zeszklij na tłuszczu, dodaj mięso i przesmaż.

Krok 3

Dodaj pokrojone w cienkie paski papryki i smaż 3 minuty. Całość dopraw mieloną papryką, pieprzem i kminkiem. Przełóż do rondla.

Krok 4

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz ze śmietana i 150 ml wody.

Krok 5

Mięso zalej fixem i duś do miękkości. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Gotuj na małym ogniu 10 minut. Gulasz oprósz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z plackami ziemniaczanymi, ewentualnie z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy do placków ziemniaczanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Biały puch
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej