
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
5 sztuk
3 łyżki
3 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.
Krok 2
Pomidory i cebulę obierz ze skórki, a następnie posiekaj. Zeszklij cebulę na oliwie.
Krok 3
Dodaj ośmiornicę, wlej pól szklanki wody i duś przez godzinę na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj pomidory, ocet i liście laurowe. Przypraw solą i pieprzem, gotuj przez 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej