Gulasz z ośmiornicy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z ośmiornicy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

5 sztuk

3 łyżki

3 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijaj ośmiorniczkę tłuczkiem do mięsa przez 10 minut, po czym pokrój ją na kawałki.

Krok 2

Pomidory i cebulę obierz ze skórki, a następnie posiekaj. Zeszklij cebulę na oliwie.

Krok 3

Dodaj ośmiornicę, wlej pól szklanki wody i duś przez godzinę na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj pomidory, ocet i liście laurowe. Przypraw solą i pieprzem, gotuj przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z ośmiornicy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej