IZAURA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

20 dekagramów

2 łyżki

5 łyżek

masa serowa:

1 kilogram

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 szklanka

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i dodać cukier, kakao, cukier waniliowy, wodę i gotować od czasu do czasu mieszając-około 5 minut. Odlać 1/2 szklanki, resztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka, a białka ubijamy.

Krok 2

Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą.

Krok 3

Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 4

Tak przygotowane ciasto wykładamy do blaszki wysmarowanej delikatnie tłuszczem.

Krok 5

Na to ciasto kładziemy masę twarogową, starając się ją rozprowadzić na całym cieście.

Krok 6

Masa twarogowa: Utrzeć Kasię z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać na przemian twaróg i jajka.

Krok 7

Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopni) na godzinę. Najlepiej sprawdzić, czy ciasto nie jest surowe patyczkiem-to jest najlepsza metoda.

Krok 8

Po upieczeniu zostawić ciasto na 5 minut w piekarniku lekko uchylonym, następnie wyjąć i obkroić od blaszki na około. Zostawić, aby ostygło.

Krok 9

Ostudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy kokosem. Ja piekłam to ciasto w tortownicy 28cm na środkowej półce, bez termoobiegu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • IZAURA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej