Izaura

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

masa serowa:

60 dekagramów

4 sztuki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 minut.

Krok 2

Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać ½ szkl. masy.

Krok 3

Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek.

Krok 4

Wlać ciasto do formy.

Krok 5

Ser zemleć, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę i wyłożyć na ciasto.

Krok 6

Piec 60 minut. Po upieczeniu polać pozostawioną masą i posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej