Jabłkowiec z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

3 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżka

przełożenie:

6 sztuk

masa budyniowa:

3 szklanki

4 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Do mąki dodać przestudzoną Kasię, żółtka, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy i śmietanę. Wymieszać (można mikserem).

Krok 3

1/5 ciasta oddzielić na kruszonkę i włożyć do zamrażalnika.

Krok 4

Resztę ciasta wyłożyć na blachę, rozprowadzić rękami. Jabłka obrać, pokroić na ósemki lub cieniej jeśli są duże. Rozłożyć na cieście.

Krok 5

Budyń ugotować na mleku ze szkl. cukru. Ubić pianę z białek.

Krok 6

Pianę wymieszać z gorącym budyniem, wylać na jabłka. Wyjąć zamrożone ciasto i zetrzeć na tarce jarzynowej na budyń.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowiec z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
ciasto salceson z jabłkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej