Jabłuszka pod kołderką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

KRUSZONKA: Kasię, mąkę i cukier rozcieramy razem między palcami, aż składniki się połączą i powstaną małe grudki.

Krok 2

W palcach rozkruszamy na małe kawałki ciastka czekoladowe i mieszamy z resztą kruszonki.

Krok 3

Do kokilek nakładamy mus jabłkowy (ilość wedle uznania), posypujemy cynamonem i nakładamy po łyżce powideł śliwkowych.

Krok 4

Całość dekorujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 20-25min. (aż kruszonka się zarumieni).

Krok 5

Jeżeli nie mamy musu, to obieramy jabłka, odkrajamy gniazda, kroimy w plasterki i układamy na dnie kokilek. Dalej postępujemy zgodnie z w/w przepisem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłuszka pod kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej