Jesienny jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

43

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 kilogram

0.5 szklanki

3 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek, cukier, jajka, sól, esencję i Kasię zagnieść na jednolite ciasto.

Krok 2

Odłożyć kawałek na liście.

Krok 3

Ciastem wyłożyć dno wysmarowanej tortownicy i nakłuć widelcem.

Krok 4

Włożyć na pół godziny do lodówki.

Krok 5

Po wyjęciu na ciasto wysypać bułkę tartą, rozłożyć jabłka i udekorować kolorowymi listkami.

Krok 6

Masa jabłkowa: jabłka zetrzeć na tarce dużych oczkach, dodać cukier, cynamon i wymieszać.

Krok 7

Odłożone ciasto zabarwić barwnikami i wyciąć listki za pomocą foremek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej