Kolorowy serniczek na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 szklanki

5 łyżek

3 łyżki

1 opakowanie

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W okrągłej tortownicy wyłożyć biszkopty.

Krok 2

Galaretki rozpuścić, każdą w 200ml ciepłej wody, ostudzić i pokroić w kostkę.

Krok 3

Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać serki homogenizowane.

Krok 4

Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki wody, ostudzić, dodać do masy.

Krok 5

Wszystko wymieszać delikatnie dodając kostki galaretki.

Krok 6

Wylać masę na biszkopty i wstawić do lodówki aż stężeje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy serniczek na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej