Kremówki Papieskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 opakowania

2 opakowania

1 szklanka

1 litr

0.5 litra

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dnie formy ułożyć herbatniki.

Krok 2

Masę z 3 szklanek mleka, Kasi, cukru i cukru waniliowego zagotować z rozrobioną w 1 szklance mleka mąką krupczatką.

Krok 3

Gorącą masę rozłożyć na herbatnikach, następnie na niej poukładać krakersy.

Krok 4

Wylać ugotowane mleko z puszki - karmel i ponownie ułożyć warstwę krakersów.

Krok 5

Ubić śmietanę z cukrem pudrem dodając śmietan-fixy.

Krok 6

Wierzch udekorować startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówki Papieskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremówki PapieskieKremówki Papieskie

Kremówki wielką popularność zyskały dzięki wspomnieniom papieża Jana Pawła II – szczególną renomą cieszą się przede wszystkim te wadowickie. Słodka masa z kruchym spodem i wierzchem stanowią bardzo apetyczne połączenie. Tym razem przyrządź kremówki w nieco odmienionej wersji, bez pieczenia, za to ze słodką pianką i kruchym wnętrzem. Wyłóż foremkę kruchymi słodkimi herbatnikami, a następnie przyrządź krem. Sugerowaną ilość mleka, kostkę do pieczenia oraz dwa rodzaje cukru zagotuj z mieszanką mąki i mleka. Gorącą jeszcze masę rozłóż równomiernie na ułożonych na dnie brytfanki herbatnikach, po czym przykryj ją krakersami. Kolejną warstwą jest masa otrzymana z mleka kondensowanego z dodatkiem karmelu, a końcowy efekt stworzy ubita śmietanka. Jak udekorować kremówkę papieską bez pieczenia? Na jej wierzch zetrzyj czekoladę mleczną lub gorzką i ułóż ulubione owoce – sprawdzą się borówki, truskawki lub maliny. Tym przepisem udowadniamy, że pyszne słodkie przekąski przygotujesz już w kilkanaście minut. Sprawdź ten sposób na kremówki papieskie!