Kremowy sernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

361 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

40 dekagramów

3 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

25 dekagramów

5 łyżek

krem:

5 łyżek

3 sztuki

5 łyżek

4 opakowania

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki.

Krok 2

Utrzeć Kasię, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone.

Krok 3

Dodać ubite białka.

Krok 4

Zetrzeć jedną część ciasta na blaszkę, na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Serowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej