kruche ciastka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

0.75 opakowania

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i posiekać z Kasią.

Krok 2

Dodać resztę składników, zagnieść (jeśli ciasto za bardzo się lepi - dosypać trochę mąki), schłodzić w lodówce przez godzinę.

Krok 3

Następnie kręcić ciastka przez maszynkę do mięsa ze specjalną przystawką.

Krok 4

Układać na blasze wyłożonej pergaminem lub lekko natłuszczonej.

Krok 5

Piec ok. 20 minut w temp. 200 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruche ciastka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bajaderka
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej