Kruche ciasto z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1129

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

3 szklanki

1 szklanka

25 dekagramów

6 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

beza:

6 sztuk

0.25 szklanki

0.5 opakowania

dodatkowo:

70 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać cukier, miękką Kasię, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto kruche i włożyć do zamrażarki na 20 minut.

Krok 2

Następnie podzielić ciasto na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i położyć na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm.

Krok 3

Drugą część ciasta odłożyć na posypkę.

Krok 4

Rabarbar obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na surowym cieście. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.

Krok 5

Następnie dodać kisiel (w proszku) i delikatnie wymieszać. Powstałą masę wylać na rabarbar.

Krok 6

Na bezę położyć posypkę, zrobioną z połowy ciasta kruchego. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasto z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej