Kruchy orzechowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

95 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

250 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżeczki

masa orzechowa:

1 szklanka

15 dekagramów

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników, oprócz kakao, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść.

Krok 2

Ciemne ciasto i 1 białe włożyć do zamrażarki.

Krok 3

Pianę z białek ubić, dodać cukier i jeszcze ubijać, dodać pokrojone orzechy i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Jedną część ciasta rozwałkować na blaszce, posmarować powidłami, wyłożyć masę orzechową, zetrzeć na tarce ciemne ciasto, na nie zetrzeć białe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruchy orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej