Kruchy torcik z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

240 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szczypta

6 łyżek

nadzienie:

1 kilogram

null gramów

null gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty rabarbar kroimy w kostkę, łączymy z pozostałymi składnikami nadzienia i odstawiamy w chłodne miejsce.

Krok 2

Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę, dodajemy lodowata wodę, zagniatamy ciasto i od razu rozwałkowujemy 2 placki.

Krok 3

Większym wykładamy spód średniej wielkości tortownicy, nakłuwamy ciasto w kliku miejscach widelcem, rozkładamy nadzienie, przykrywamy mniejszym krążkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruchy torcik z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej