Kruchy torcik z rabarbarem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

240 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szczypta

6 łyżek

nadzienie:

0 gramów

0 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

wierzch:

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty rabarbar kroimy w kostkę, łączymy z pozostałymi składnikami nadzienia i odstawiamy w chłodne miejsce.

Krok 2

Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę, dodajemy lodowata wodę, zagniatamy ciasto i od razu rozwałkowujemy 2 placki.

Krok 3

Większym wykładamy spód średniej wielkości tortownicy, nakłuwamy ciasto w kliku miejscach widelcem, rozkładamy nadzienie, przykrywamy mniejszym krążkiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej