Kruszonka z dżemem truskawkowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

108

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

15 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

3 łyżki

30 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z Kasią i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Owinąć je w lnianą ściereczkę i wstawić do lodówki na około 3 godziny.

Krok 2

Małą formę wysmarować Kasią i oprószyć bułką tartą. Wyjęte z lodówki ciasto podzielić na dwie części. Jedną część zetrzeć na grubych oczkach tartki, wyłożyć dżem i przykryć drugą połową ciasta, również startą na tartce.

Krok 3

Piec w piekarniku około godziny czasu. Po ostudzeniu ciasto pokroić. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka z dżemem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fettuccine Alfredo
czas przygotowania
18 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej