Kruszonka z dżemem truskawkowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

103

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

50 dekagramów

3 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

30 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z Kasią i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Owinąć je w lnianą ściereczkę i wstawić do lodówki na około 3 godziny.

Krok 2

Małą formę wysmarować Kasią i oprószyć bułką tartą. Wyjęte z lodówki ciasto podzielić na dwie części. Jedną część zetrzeć na grubych oczkach tartki, wyłożyć dżem i przykryć drugą połową ciasta, również startą na tartce.

Krok 3

Piec w piekarniku około godziny czasu. Po ostudzeniu ciasto pokroić. Smacznego

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pączki serowe
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej