Kulki Rafaello

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 sztuki

1 szklanka

20 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawać cukier puder i jajka.

Krok 2

Na koniec dodawać wiórki kokosowe i migdały (odsypać ok. 5−6 łyżek wiórek) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na godzinę.

Krok 3

Herbatniki drobno pokruszyć (np. rozwałkować wałkiem do ciasta), dodać do masy i wymieszać.

Krok 4

Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

W środek każdej włożyć orzeszek laskowy.

Krok 6

Każdą kuleczkę obtoczyć w pozostałym kokosie. Kulki przed podaniem trzymać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również