Kulki Rafaello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szklanka

2 sztuki

20 dekagramów

2 opakowania

5 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawać cukier puder i jajka.

Krok 2

Na koniec dodawać wiórki kokosowe i migdały (odsypać ok. 5−6 łyżek wiórek) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na godzinę.

Krok 3

Herbatniki drobno pokruszyć (np. rozwałkować wałkiem do ciasta), dodać do masy i wymieszać.

Krok 4

Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

W środek każdej włożyć orzeszek laskowy.

Krok 6

Każdą kuleczkę obtoczyć w pozostałym kokosie. Kulki przed podaniem trzymać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z cukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

Zobacz również